Tabu Talk: Jeg avslører meg selv

| Tabu Talk

Dere vet fra et par innlegg tilbake at jeg har komplekser for akne-arrene mine. Eller... noen er arr, men andre er akne som jeg har pelt på til jeg får sår som tar noen uker før er helt borte. Usikkerhetene over ujevnhetene i ansiktet mitt, som jeg så klart eksponerer en del her på bloggen, er så store at jeg alltid fikser på dem.

Så i dag avslører jeg meg selv. Ja, det hender jeg fikser på bilder av meg selv. Utenom å endre filtere, lysstyrke og slike tekniske, men viktige aspektet ved estetikken for bildet - velger jeg også å retusjere akne-arrene mine. Det eneste kravet jeg stiller meg selv for retusjering, er at det jeg retusjerer bort ikke er noe som er en permanent del av meg, som for eksempel en kvise som syntes veldig på bildet og tar oppmerksomheten vekk fra helheten. Disse kvisene forsvinner jo mest sannsynlig igjen i løpet av noen dager.

Bildene over illustrerer i hvilken grad jeg retusjerer. Jeg syntes jo bildet blir litt annerledes etter en runde gjennom Lightroom, men det går egentlig mest i retusjering av akne som kommer og går daglig. Jeg hadde ikke retusjert dobbelthaken, en liten valk her og der eller noe som jeg lever med til vanlig.

Ok... så noen ganger drar jeg også over litt tannbleking, eller demper saturasjonen litt på tennene. Selv om tennene er en permanent del av meg og dette egentlig ikke da går under kravet jeg har for meg selv, har jeg lagt merke til at tennene i noen lys ser mørkere ut enn ellers. Og det er heller ikke mye dette justeres. Det tror jeg også er veldig vanlig, i forhold til hva jeg har sett andre steder. Men det viktigste for meg er iallfall at selv om jeg er en liten perfeksjonist, så er jeg iallfall åpen om "feilene" mine.

Liker

Kommentarer

tonevinningland
tonevinningland,
jeg syns de bildene var fine begge veier jeg 😊
nouw.com/tonevinningland
celinastamper
celinastamper,
vibeke
vibeke,
Enig med Tone 😊 Ellers er jeg enig i at det er helt greit å retusjere så lenge man ikke gjør seg tynnere enn hva man her f.eks.
nouw.com/vibeke
celinastamper
celinastamper,
ja helt enig! ☺️
nouw.com/celinastamper

Instagram @celinastamper