Seks tips til mindre stress i hverdagen

| Celinas tips & inspirasjon

Rydd macen og mobilen. Det verste jeg vet er at macen blir tom for minne og omtrent alle de viktige filene mine ligger i nedlastingsmappen på Finder. Det er faktisk krise dersom dataen hadde kræsjet, så jeg tenkte jeg måtte skjerpe meg veldig. I går tok jeg derfor alvor i å rydde i mappene mine på dataen og sortere alle filer inn i iCloud, istedenfor å lagre dem lokalt på dataen. Da føles det iallfall mye bedre dersom dataen skulle ha gått i knus, så har jeg fortsatt alle bildene og filene på et sted jeg vet de faktisk kan hentes ned igjen! Samme gjelder med telefonen. Jeg er kjempe dårlig til å lagre bilder i iCloud og jeg syntes det er super tregt å overføre 2453 bilder på en og samme tid, istedenfor kanskje å ta en sjau hver søndag.

Bruk en oversiktlig kalender. Jeg har til nå brukt kalenderen på iPhonen og det har fungert helt fint. Men idag satt jeg meg inn i bruk av Google Kalender, ettersom mailen jeg bruker til skole, jobb og blogg faktisk er Gmail! På den nye kalenderen er det veldig lett å sortere alt jeg skal gjøre inn i forskjellige kalendere. Jeg har en kalender til jobb(hvilke oppdrag jeg har, hvor og når), en til skole (timeplaner, happenings), en til personlig og en til blogg (dersom jeg drar på eventer, skal planlegge innlegg eller svare mail). Disse vises også i egne farger, slik at alt er fargekoordinert. Kalenderen din bør også synkroniseres både på dataen din og på telefonen din, slik at du hele tiden har oversikt over dagene dine.

Rydd i én skuff hver dag. Dette tipset virker kanskje helt motsiende til hva jeg vil frem til, det å stresse mindre. Men alle har roteskuffer rundt i huset, entet om det er i kjøkkenskuffer, kommodeskuffer eller pufferom. Uten at du vet det skaper disse uorganiserte områdene rot i hodet ditt og kan føre til enda mer stress, selv om du kanskje ikke bruker det hver dag. Om du følger Marie Kondo sin måte å rydde på eller bare gjør litt hver dag, vil du fortsatt nå målet ditt en dag. Jeg skal for eksempel rydde i en oppbevaringspuff idag som mamma skal få av meg. Den er full av ting jeg sikkert har glemt at jeg hadde eller hat lett etter lenge, det er jeg sikker på.

Skriv en må-gjøre liste. Noen har post-it lapper overalt, andre skriver notater på mobilen. Jeg har begynt å bruke huskelisten i Google Kalenderen min, slit at alt jeg må gjøre og ting jeg må huske er på samme sted. Da får jeg et litt annet perspektiv på det som må gjøres. Dersom du også sorterer viktighetsgraden på tingene som må gjøres og kan sjekke av bokser underveis, føler du deg automatisk mye bedre!

Legg deg tidlig, stå opp tidlig! Dett punktet er kanskje kjedelig og jeg er ikke flink til dette selv, men du får noen ekstra timer eller minutter på morgenkvisten og du får mye mer energi ved å legge deg litt tidligere. Beregn minst 7-8 timer søvn, så slipper du å slite deg igjennom dine daglige gjøremål.

Si nei! Jeg husker jeg gikk på veggen noen år tilbake da jeg sa ja til å ta på meg alle ansvar, oppgaver og finne på noe med folk døgnet rundt. Jeg ble utslitt og klarte ikke å gjøre noe mer enn halvhjertet til slutt, bare fordi jeg ikke strakk til. Det er derfor helt OK å si nei! Det har jeg blitt veldig flink til de siste årene og trenger ikke å unnskylde meg alt for mye om rett og slett ikke har kapasitet eller orker mer. Min tid er tross alt MIN tid!

Liker

Kommentarer

tonevinningland
tonevinningland,
Knall tips dette 😉
nouw.com/tonevinningland
celinastamper
celinastamper,
hehe takk! ☺️☺️
nouw.com/celinastamper

Instagram @celinastamper