Ned 6 kg på 10 dager!

| Skjønnhet fra topp til tå

It´s finally winding down!

Denne onsdagen har jeg fullt og helt satt av til å hente meg selv inn (med hår- og ansiktsmaske), gjøre det fint i huset og virkelig slappe av med serier. Jeg har nemlig hatt det skikkelig travelt de siste dagene med innlevering av bacheloroppgavens utkast(egentlig et utkast av utkastet, for å være nokså presis), jobboppdrag og bare det å være mamma i grunn. Når dagene går i ett, pleier jeg som regel ikke å klare å holde fokus på mer enn en ting om dagen. Jeg klarer for eksempel ikke å studere, dersom det er rotete hjemme. Jeg klarer heller ikke å rydde, dersom jeg vet jeg har studier. Så da blir det som regel Netflix jeg ender opp med (ironisk nok).

Jeg har også lyst til å fortelle dere om mitt nyeste innfall. Jeg har litt over den siste uken praktisert Intermittent Fasting igjen. Det er når man faster alt fra 12-22 timer i døgnet og spiser dagens måltid over et lite 2-12 timers vindu. Som regel spiser jeg fra klokken 12 på dagen og avslutter måltidene før klokken 18 på kvelden. Men det hender også ofte at jeg snevrer inn enda litt mer. Det skal nemlig hjelpe for fettforbrenningen, å spise med et slikt mønster. Jeg har kombinert IF med en lavkarbo diett (ketogenic), som skal hjelpe meg enda litt mere på veien. Og vet dere hva? På 10 dager har jeg gått ned 6 kg allerede. Jeg er veldig klar over at disse kiloene hovedsaklig består av vann og grums som forlater kroppen, men når man kjenner litt forskjell og i tillegg ser det på vekta - fungerer det som en motivasjonsbooster til å fortsette. Det hele er veldig psykisk, tenker nå jeg. I tillegg går jeg jo opp og ned to kilo på samme dag når man tenker på maten som veier, vannet i kroppen og klærne jeg tar på og av.

Jeg tenkte også at jeg ville dele hva jeg spiser med dere, slik at dere kan få et innblikk i kostholdet mitt (som jeg så klart ønsker å gjøre til en fast livsstil). Jeg spiser som regel to store måltider hver dag, et klokken tolv og et klokken fire.

Man kan vel si at jeg ikke er den aller strengeste på at alt skal være lavkarbo. Men det viktigste for kroppen- og helsen min, er at jeg kutter mye ned på sukker, stivelse og pasta. I tillegg til dette spiser jeg mindre frukt med høyt sukkerinnhold, men jeg har ikke kuttet det helt ut. Når utgangspunktet mitt var å spise en pose godteri hver dag, er det ikke rart at kroppen reagerte kjapt på kort tid. Det vil derimot ikke si at dette er en quick-fix, for etterhvert vil nok vekten stabilisere seg på et punkt. Men som legen min har sagt, er jo kosthold 70% av årsaken til vektnedgang.

Det viktigste når man spiser med Intermittent Fasting, er å huske på at man ikke skal sulte seg eller spise mindre enn det kaloriinntaket du skal ha i løpet av en dag. Man skal med andre ord spise like mye som før, men over kortere tid, slik at kroppen fordøyer maten kjapt og videre forbrenne maten, før den går over til å forbrenne fett igjen. Nå spiser jeg i underkant av 1500 kcal hver dag, og det var anbefalt av PTen jeg hadde i fjor for å nå målet mitt. Men igjen er jeg ingen helsecoach, så dersom dere har avanserte spørsmål om dette er legen eller resten av internett et mye bedre alternativ, enn meg. Dette resultatet kommer fordi jeg har satt ned foten og tatt litt bedre hånd om helsen min. Ansiktet mitt har også begynt å klarere seg for akne og dette også etter jeg kuttet ut Lymecyclin antibiotika som jeg tok for å forhindre infeksjonsakne. Jeg har også begynt å drikke mange flere flasker med vann og det har nok vært med mye på å klare opp huden min.

For å tracke hele prosessen min, bruker jeg en FitBit Alta HR, som jeg kjøpte for ett år siden, rundt denne tiden. Det er fin for å vite hvor mange prosent karbohydrater jeg får i meg (sånn veldig cirka), hvor aktiv jeg er, hvordan sovesyklusen min er og menstruasjonssyklusen min. Den gir mye motivasjon for å bevege litt ekstra på seg, så jeg har vel også blitt litt flinkere til å gå turer istedenfor å kjøre bil. Mange faktorer spiller inn, men det aller viktigste er å bruke sunn fornuft! 😊

Liker

Kommentarer

verozitas
verozitas,
6kg på 10 dager er imponerende 😃 Jeg gikk ned 8kg på 2 måneder på lavkarbo, men tror forbrenningen min var =0 så brukte nok litt tid på å få den i gang. Nå er jeg nede 4 til, men de kom etter at jeg stoppet på lavkarbo som ikke var noe for meg. Smartkarbo fungerer bedre, men må ha i meg noe hvete hvis ikke svimer jeg av 😋 Tror det beste for meg er å gå ned over tid, for går så fort opp igjen når jeg begynner å spise mer normalt.
nouw.com/verozitas
celinastamper
celinastamper,
Hva er smartkarbo for noe 😃
nouw.com/celinastamper

Instagram @celinastamper