Lush: Honey, I Washed My Hair

| Celina tester Lush

Denne sjampobaren i seg selv er veldig genial. Ikke bare er den "væske-løs" og kan tas med i carry-on på flyet, men den er også ekstremt langtekkelig (om det er et ord). Det jeg prøver å si er at én sjampobar holder til 80-100 vasker, noe som tilsvarer 3-4 sjampoflasker i butikken, som du sparer miljøet for plastikk (og ikke minst dårlige ingredienser for håret ditt). Akkurat dette gjelder for alle sjampobarene til Lush, noe som har gitt Lush som brand, stor popularitet og oppmerksomhet. Nevnte jeg at alle produktene er cruelty-free og de fleste er veganske? For det er ikke småtterier til å være en fersk-kosmetikk kjede.

Men tilbake til selve produktet, "Honey, I Washed My Hair". Sjampobaren lukter en blanding av søt toffee-duft og honning. Produktet er laget på 5% fair trade honning for å gi håret fuktighet og mykhet, uten at det blir flatt. Sjampobaren beskrives slik at den skal gjøre håret mykt og skinnende, med litt løft.

Bildene ovenfor er lånt fra Lush Norge sin hjemmeside, ettersom min bar ikke ser ut som ny, hehe!

Nå har jeg brukt denne sjampoen i to uker og har kjent litt på hvordan den fungerer med mitt hår. Jeg har veldig tykt, halvlangt hår, som fort kan bli tungt og frizzy. Naturlig har jeg mye fall i håret, og tuppene er skikkelig tørre. Jeg liker produkter som gjør håret lett å gre gjennom og lett å rette ut senere. Jeg er også en fan av at parfymene sitter lenge i håret.

Etter jeg har dratt baren tre-fire drag gjennom vått hår og sjamponert inn, kommer det utrolig mye bobler. Det såper altså håret utrolig godt inn, og den føles ikke trå som en såpebar til hendene fra gamledager. Det skal lite til, for å få en grundig vask, noe som gjør at den varer såpass lenge som den gjør.

Jeg har derimot et problem med utfallet, etter håret har tørket. Når jeg grer fingrene mellom håret, så er det på en måte så mykt at det er vanskelig å dra det i gjennom. Skjønte dere hva jeg mente nå? Dersom håret er glatt, er det lett å dra fingrene gjennom. Men dersom håret bare er mykt og ikke like glatt, vil det nesten få en litt motsatt effekt. Det kan bare være det at en sjampobar for mykt hår, ikke passer like godt når det er kjempe tykt. Iallfall ikke min hårtype, tross at jeg fikk denne anbefalt. Men hei, det både ser, føles og lukter rent i flere dager - så den er ikke helt feil heller.

Det er også ganske mye vanskeligere å rette ut håret mitt etter jeg har brukt denne sjampoen. Det er altså en hard kamp å bruke varmeapperater etter denne sjampoen, på godt og vondt. Jeg er avhengig av det, for at håret mitt skal se nogenlunde rolig ut. Jeg får dermed borderline afro uten å prøve.

Prøv dette...

Hack: Dersom du vil at baren skal holde seg ekstra lenge (opp mot 100 vasker), anbefaler jeg å la den tørke på en svamp etter hver vask. Jeg har tidligere hatt mine i metallboksene mens jeg har sjamponert håret, og ikke latt de tørke mellom hver vask, men latt den ligge i metallboksen sammen med fukten og vannet fra dusjen mellom hver gang. Da blir sjampobaren sittende fast i boksen, og i verste fall faller den i fra hverandre eller former seg etter boksen. Selv om den virker like godt enda, er mye av funksjonaliteten borte. Derfor har jeg kjøpt med to natursvamper, én til sjampobaren og en til balsambaren min. Nå kqn de endelig tørke uten å sitte fast noe sted!

Jeg skal ende anmeldelsen min på en god tone, ved å legge til at jeg ofte dropper balsam, ettersom denne gir mye mykhet i seg selv. Men fra nå at skal jeg gå etter produkter som gir meg silkeglatt hår, over mykt - slik at det blir lett å style og at det holder seg glatt og rett.

Dersom du ønsker veldig mykt hår, er denne baren definitivt noe for deg. Men har du veldig tykt og frizzy hår, bør du kanskje gå for noe som samle hårstråene litt mer og gjør den letthåndterlige.

Psst... Seanik, Karma Komba eller NEW! er en av de neste sjampobarene jeg kommer til å kjøpe! Hadde Seanik og Karma Komba før, og minnes at håret ble skikkelig fint og glatt av dem, så får nesten prøve en gang til og dele med dere etterpå!

Liker

Kommentarer

tonevinningland
tonevinningland,
Veldig bra at du er så ærlige om hva du syns om produkter du prøver 😊
nouw.com/tonevinningland
celinastamper
celinastamper,
Ja, det er jo viktig når folk kanskje vil prøve noe. Jeg ELSKER Lush som brand, men ikke alle produktene er tilpasset alle så klart 😊
nouw.com/celinastamper
christinajahren
christinajahren,
Elsker Lush! Det lukter så godt og er så deilig å vaske seg med!
nouw.com/christinajahren
celinastamper
celinastamper,
Ja, det er helt nydelig. Skal skrive om Lush Fun såpe i neste anmeldelse, for den er HELT SYYK <3
nouw.com/celinastamper
Linnhege
Linnhege,
åå. ønsker å prøve slik selv 😊
nouw.com/linnhege
celinastamper
celinastamper,
Ja! Det går an å bestille på nettet, det har jeg gjort <3
nouw.com/celinastamper
Linnhege
Linnhege,
Ok, da får jeg gjøre det 😊
nouw.com/linnhege
Sceneteppe
Sceneteppe,
Digger lush sine produkter, har ennå ikke prøvd denne tho! Må prøves
nouw.com/sceneteppe
celinastamper
celinastamper,
Alt må nesten prøves der ifra!😍
nouw.com/celinastamper

Instagram @celinastamper