Livets musthave: menskoppen + rabattkode

Annonse

Det å være jente er veldig fint og jeg kan ikke klage på det. Men en gang i måneden kommer jo den fantastiske menstruasjonen for å vise hvor fruktbar du er, noe som kan være en forstyrrelse i hverdagen for mange. Spesielt da med skifte av tamponger hver 2. time, bruk av bind, de dyre dommene det koster med disse tampongene og bindene og smertene som kommer med. Så dersom du hadde spurt hvilken som helt jente hva hun ville ha tatt med på en øde øy, hadde hun nok svart: en bok, fuktighetskrem, solbriller, en annen person eller liknende. Men dersom du hadde spurt meg, hadde jeg svart en ting: menstruasjonskoppen!

Én organikopp kan vare deg i 10 år, dersom du bruker og rengjør den rett! Det er mange år spart på tamponger og bind. Faktisk så sparer du deg for 18 000 kroner i løpet av livet på bind og tamponger, som i verste fall kan gi deg toksisk sjokksyndrom.

Mens tamponger og bind absorberer menstruasjon i underlivet, samler OrganiCup opp tilsvarende tre tamponger opp i silikonkoppen. Fordelen med å samle opp blodet i steden for å absorbere er at menskoppen forhindrer tørrhet og irritasjoner. Siden tamponger absorberer opp væske, tar den også opp den naturlige væsken i underlivet, noe som fører til tørrhet, forstyrret PH-balanse og i værste fall soppinfeksjon og forgiftning.

Tamponger og bind inneholder blekemiddel, klorin, lim, fuktighetskrem og parfyme. Dette er i utgangspuntktet veldig dumt å tilføre underlivet, ettersom det kan gi irritasjoner. En menskopp vil derimot ikke tilføre noen stoffer til huden og den er laget av medisinsk silikon - så den er myk og behagelig. Du kan i tillegg bruke koppen opp til 12 timer, slik at man kan tømme den morgen og kveld!

Det er en god grunn til at jeg er så opptatt av menstruasjonskopper, nemlig brukervennligheten og alle godene som følger med. Tenk å hver måned måtte gå i gjennom en syklus av hormoner som stuper og hopper opp igjen, ulike former for væske som skilles ut av kroppen og tålmodigheten og kronene det koster å holde alt dette i sjakk - det er ikke lett å være jente altså!

Jeg fikk en OrganiCup tilsendt for første gang for ca to år siden og jeg har vært avhengig av den hver måned siden det. Jeg har nesten ikke brukt en krone på tamponger (annet enn når mensen har kommet ut av det blå når jeg er ute på ærender). Koppen jeg har brukt de to siste årene har vært B-koppen, som er litt større og anbefalt for kvinner som har født vaginalt. Men nå har jeg lyst til å gi A-koppen en sjanse, da jeg tror at jeg med god margin kan velge en mindre kopp.

Det å ikke føle noen sperrer når man har mensen, er den beste følelsen under en ellers litt kjip uke. Nå som jeg endelig har fått tak i OrganiWipes også, er det mye enklere å rengjøre koppen når man er på farta, for eksempel på offentlige toaletter uten vask tilgjengelig i et privat avlukke. Min mistanke er vel kanskje at de fleste foretrekker å rengjøre koppen uten mange andre som ser på rundt seg, hehe.

Man kan også få tak i OrganiWash som er det ultimate 2-i-1 rengjøringsmiddelet for brukere av menskopp, da man kan rengjøre menskoppen før innsetting/etter fjerning og som en pH-balansert intimvask for kroppen din.

Dersom du er interessert i å prøve OrganiCup, så får du 20% rabatt på ditt første kjøp med koden "period20"! Jeg vil også fortelle dere at dette er et selskap jeg selv tok initiativet med å kontakte begge gangene, da jeg har vært så avhengig av det og har hatt kjempe lyst til å dele det med dere. Jeg får ikke betalt for å skrive for dem, men jeg får produktet gratis/sponset i gjengjeld for at jeg ønsker å skrive om dem og for at jeg kan ta mine egne produktbilder.

Les mer om OrganiCup HER!

Liker

Kommentarer

tonevinningland
tonevinningland,
Har sett disse lenge og har hatt men har aldri klart å få det til på en måte. Men det er vel bra hvis du får det til 😊
nouw.com/tonevinningland
celinastamper
celinastamper,
du burde virkelig gi det en sjanse til! har prøvd ulike, men organicup har passet meg best ☺️
nouw.com/celinastamper

Instagram @celinastamper