Henie Onstad Kunstsenter: Kusama & Weidemann

| Reiser & opplevelser

Den nå faste installasjonen på Henie Onstad kunstsenter av Yayoi Kusana er en helt spesiell en som bør oppleves minst en gang. Kunsten hennes består av prikker og vibrante farger som virkelig fanger øyets oppmerksomhet. Det å gå gjennom denne lille, men utrolig kule installasjonen, gjorde at min sans for kunst har hoppet i været. Kunst kan gjøres på så uendelig mange flere måter enn bare malerier, og det er denne typen som får meg interessert! Dersom du er student koster inngang bare 70 kroner, så jeg vil anbefale å stikke hit med en vennegjeng. Utstillingene var ganske kule og ulike, selv om det garantert er denne som vekker øyet mest!

Det som var ganske sykt med utstillingen til Kusama var at før du gikk inn i selve installasjonsrommet, gikk du gjennom en mørk gang. Jeg tror jeg mest sannsynlig var for å forsterke wow-opplevelsen når man først kom inn i rommet med fargede prikker. Det samme skjedde når man skulle ut også. Gjennom en svart gang uten lys. SÅ kult!

Bygget er fra 60-tallet (nærmere 1968) og ser fortsatt utrolig moderne ut.

Dette skulle jeg gjerne hatt på veggen i stuen!

Weidemann sine siste verk var helt klart mine største favoritter. En stor del av de tidligere verkene hans føltes mer dystre og mørke enn disse. Jeg er også veldig glad i fargeeksplosjoner, så dette passet meg midt i blinken.

Tok også et obligatorisk (?) bilde med bananen som står utstilt utenfor.

Som dere ser hadde vi en kjempefin dag på kunsesenteret. Vi avsluttet besøket på Piruetten café, hvor vi pratet og slappet av før våre videre ærender. Jeg vil virkelig anbefale dere igjen, å besøke Kusama installasjonen så fort dere får mulighet til det. Nå dere, må jeg forte meg og pakke - flyet går om fem timer!

Liker

Kommentarer

Instagram @celinastamper