Frokost med Plantasjen

| Reiser & opplevelser

Annonse | Invitert til frokostevent med Plantasjen

Breakfast for the bees

Endelig er jeg hjemme på sofaen dere. Jeg har i grunn vært hjemme en stund, fått i meg middag og slappet ordentlig av. Jeg hadde en skikkelig fin morgen i Oslo på Plantasjen sitt frokostevent i regi av Polhem PR. Vi lærte litt om årets plantetrender og insektenes utryddningstruede tilværelse. Det var så utrolig fint pyntet og maten fra Fab Food Catering var seriøst magisk. Så mange spennende små retter og gode smaker.

Frokosten fant sted på Ingensteds ved Akerselva. Jeg hadde aldri vært der tidligere, men med alle plantene som prydet alle vegger og gulv, var det virkelig en oase av et rom. Visste dere forresten at inneplanter er naturlige luftrensere? Det er også utrolig viktig å plante for at biene skal få fortsette å leve. I tillegg teller også en halvtimes hagearbeid som Bama´s "Dine 30", som er den anbefalte daglige dosen med mosjon.

Jeg tenkte derfor å dele noen fakta om insektene, for å spre budskapet videre:

Dagens spredning av urbanisering og tap av leveområder til fordel for intensivt landbruk, forurensning i plantevernmidler og gjødsel og klimaendringer, forårsaker utrydningen av insektene våre. Mer enn 40% av alle insektsarter globalt er synkende: bier, sommerfugler, møkkabiller og øyenstikkere er blant de utrydningstruede. Hvert år reduseres verdens totale bestanddel av insekter med 2,5%, som vil si at innen 50 år er det kun halvparten av disse insektene igjen, og om 100 år er det... ingen!

Vi trenger disse insektene fordi insekter er mat for mange fugler, flaggermus og ferskvannsfisk. De pollinerer frukt, bær og annen mat og de bryter ned trær og planter til jord. Det vi kan gjøre for å reversere den negative utviklingen er å plante masse blomster i sin egen hage og la hagen gjerne være litt "rotete" med uklipt gress og pinner slik at insektene har noe sted å bo. Er man ekstra dedikert kan man kjøpe seg en bikube og henge opp et insektshotell. 🌻🐝


Liker

Kommentarer

Instagram @celinastamper