Dette betyr tatoveringen min

Jeg vet ikke hvorfor, men helt siden jeg var liten har jeg hatt en ting i hånda som betyr veldig mye for meg. Det startet i småbarnsalder, da jeg var helt avhengig av den mørkeblå spaden min. Jeg kan selv huske at en veninne i gaten prøvde å bytte den ut med hennes, en krangel som ble så stor at fedrene våre var involvert. Jeg løp med spaden min og gjemte meg på rommet, den måtte ingen få tak i. Da jeg ble litt eldre, hadde jeg en magnet festet rundt halsen. Jeg bærte det som et smykke og var skikkelig avhengig av den, uten å vite helt hvorfor. Den så ikke fin ut og det set litt merkelig ut på bilder i ettertid. Når jeg ble litt eldre hadde jeg et nytt smykke, en triskele eller en trispiral. Den tok jeg aldri av meg, for den var bare viktig for at jeg skulle føle meg "hel" på en måte. Men en dag mistet jeg den på jobb og bestilte senere en ny, men den ble aldri det samme for meg. Så kommer vi til Desember 2015 da jeg visste at jeg ville ta en tatovering, uten helt å vite hvorfor, men det føltes veldig riktig for meg. Så der og da ble min siste avhengighet til. Ikke avhengighet i form av at jeg må ta flere tatoveringer, for da tror jeg denne hadde mistet det unike aspektet ved det for meg, men vet at jeg alltid har symbolet på meg og at jeg aldri kan miste det

Så hva betyr nå dette treet for meg, siden det har en så lang bakhistorie? Jeg er en perfeksjonist til tider, men tingen med et tre er at formen er organisk, selv om den er forutbestemt, vil den alltid være litt forskjellig fra gang til gang. Denne tankegangen gjorde at jeg kan leve med et ikkesymmetrisk, permanent kunstverk på håndleddet mitt. For meg står treet for evig utfoldelse - treet strekker alltid lengre grener og gror i evigheten. Det er sterkt og sår dypere røtter og strekker seg lengre for hver dag. Dette følte jeg beskriver mitt syn på livet. Man gror som menneske hver dag og setter dypere spor etter seg for hver dag som går. Grenene som stadig utfolder seg står for den evigvoksende kunnskapen vi mennesker er satt til å lære.

Det er noe rart med det, at hver gang jeg går i gjennom vanskelige tider eller er sliten og lei, så får jeg ekstra energi bare ved å kikke på tatoveringen. Jeg føler selv at det er noe magisk ved den, som det var med spaden, magneten og smykket. Det gir meg energi og støtte til å komme meg gjennom alt, siden alt egentlig bare er en illusjon.

Liker

Kommentarer

sofiegranthansen
sofiegranthansen,
Ååå så fine! elsker småe tattovering som betyr mest!
nouw.com/sofiegranthansen
celinastamper
celinastamper,
jaaa😍😍😍
nouw.com/celinastamper
licela
licela,
så fin <3
nouw.com/licela
celinastamper
celinastamper,
Iselin Renée,
Så fin tatovering 😊
www.iselinrenee.blogg.no
celinastamper
celinastamper,
Amanda Persson,
så fint <3
aperssons.se
celinastamper
celinastamper,

Instagram @celinastamper