8 enkle steg til bloggsuksess

EN // Velg en plattform som gjør deg inspirert

Før man i det hele tatt starter å blogge, må man finne en plattform man kan gjøre dette på. Her er alternativene mange: Blogg.no, Nouw, Mikz (United Influencers), Wordpress, Blogger og så videre. Det viktigste å se etter i letingen etter en god plattform er hvor inspirert du blir av den og hvor lett det er for andre å interagere med din blogg (og du deres).

Mitt valg falt på Nouw etter flere år hos Blogg.no. Jeg hadde kanskje litt flere lesere i en periode hos Blogg.no, men plattformen var ingen kilde til inspirasjon for meg, og jeg følte systemet var ganske utdatert. I byttet over til Nouw så jeg hvor inklusivt miljø det fantes her. Det finnes få mennesker som får dårlige kommentarer på bloggene sine og det er mye enklere for folk både med og uten blogg å kommentere og interagere med innleggene dine.

Det er også færre bloggere på Nouw enn Blogg.no og innleggene dine vil dermed syntes bedre og lengre. Det er også mulig å følge blogger, noe som gjør lesingen mye enklere. Så husk at selv om du kanskje får litt færre lesere i starten, får du gode lesere som følger deg lengre!

TO // Designet er utrolig viktig

I løpet av de første tre sekundene noen er inne på din blogg, har de mest sannsynlig gjort opp en mening om de liker bloggen din eller ikke. Førsteinntrykket er så og si det viktigste og enkleste å gjøre noe med. Blogger man på Blogg.no finnes det mange fine gratis og betalingsdesign å velge mellom. På Nouw kan du forme designet ditt enkelt ved dra-og-klikk funksjoner, noe som gir deg endeløse muligheter. Så lenge det er enkelt å finne fram og funksjonene funker, har du kommet ganske langt!

I samsvar med dette bør også headeren din være stilren, skarp og fremstille et bilde av innleggene du legger ut. Det er kanskje litt vanskelig, med tanke på at de fleste blogger om ganske brede temaer. Men som regel hjelper det veldig at den estetiske delen av headeren speiler estetikken i innleggene dine og bildene du legger ut ellers - altså kvaliteten.

TRE // Kvalitet ovenfor kvantitet?

Man hører jo ofte at man skal velge "kvalitet ovenfor kvantitet". Dette betyr at man skal heller velge én dyr vare ovenfor mange billige. Om vi overfører dette til bloggverdenen, kan det sees på denne måten: et bra innlegg eller mange mindre bra innlegg. Dere skjønner greia. Spørsmålet her er om man skal følge denne tankegangen eller ei.

Jeg vil si at kvalitet er mye viktigere enn kvantitet, MEN: dersom du blogger og ønsker å vokse en tilhengerskare som vil følge deg videre, er det å levere regelmessig og ofte, en utrolig viktig faktor.

FIRE // Konsistent varelevering

Som nevnt i punkt tre er kvalitet viktig. Men ikke ovenfor kvantitet når det kommer til blogg, heller parallelt med. Dersom du regelmessig og konsistent leverer gode innlegg, for eksempel 1-2 ganger daglig eller 4-5 dager i uken, vil du tiltrekke flere lesere som ønsker å komme tilbake til bloggen din igjen. Skap en forventning eller forutanelse i at det kommer nye innlegg. ved at du er konsistent i opplastningene dine.

Jeg har selv gått på denne smellen flere ganger, hvor jeg lager et innlegg bare for å oppdatere. Sannheten er at de færreste er interessert i slike innlegg. Leserne dine vil ha innlegg de kan lære av, er nysgjerrige på eller som de blir inkludert i. Du skal iallfall være stolt av hvert tredje innlegg du legger ut, om ikke oftere!

FEM // Instagram bedriftskonto

Dersom du er en liten blogger, virker dette kanskje mere kleint enn nødvendig. Spesielt det å ha en bedriftskonto til en nyetablert eller lite synlig blogg. Men det er viktig! Dersom du har 500-1000 venner på Facebook og kanskje noen færre følgere enn dette på Instagram, er det fremdeles verdifullt å bruke disse for det de er verdt. Promotering av ditt nyeste innlegg ved bruk av bilder, er gull verdt for å dra lesere inn til bloggen din.

Når du har en bedriftkonto på Instagram, kan du også se Analytics (eller statistikk) over følgerskaren, og en demografisk inndeling og så videre. Her vil jeg også anbefale dere å bruke mye til på at Instagram kontoen deres reflekterer bloggen, slik at de som følger deg på Instagram kan finne noe av det samme inne på bloggen, om de liker det de ser. Husk så klart å legge nettadressen som link i bioen din.

SEKS // Velg din nisje

Dette punktet hører man overalt, og jeg vet, det er drit kjedelig. Å ha en rød tråd gjennom bloggen gir folk en anelse om hva de kan vente seg i kommende innlegg. Men dersom du skriver om biler en uke, lager sminkevideo den andre uken og fortsetter på filmanmeldelser neste uke - vil du tiltrekke spesifikke folk, men over kort tid. Dersom innholdet ditt holder seg til 2-3 temaer innenfor nogenlunde sammenhengende temaer, vil nok leserne dine holde fast mye lettere.

Selv blogger jeg om hverdagene mine, altså livsstil, skjønnhet og tabu temaer. Det er de temaene jeg liker best å skrive om, og det gir meg også ganske frie tøyler ettersom livsstilsjangeren så og si er hvordan du lever. Men husk at selv om du har valgt din nisje og prøver å holde tunga rett i munnen for å levere etter den, vil det ikke si at du ikke kan blogge om hva du vil. Problemet er bare at det kan gå på bekostning av leserne dine, dersom de kun er interessert i å lese om dine temaer.

SYV // Bildekvalitet og tekst

Det aller viktigste i en blogg er innholdet: bildene og teksten man leverer. Her er det kjempe viktig å være streng med seg selv og rette opp i skrivefeil, punkteringsfeil og så videre. Det er ikke alle som er så kjent med det, jeg er heller ikke den beste selv, men det viktigste er at du prøver.

Når det kommer til bildene, bør de som sagt samsvare med headerkvaliteten. Du bør ha skarpe og stilrene bilder som følger som en rød tråd gjennom hele bloggen. Enten om du redigerer alle bildene på en samsvarende måte, slik at det hører sammen som en slags "feed" eller om du fokuserer på at bildene skal være den beste representasjonen av teksten i innlegget som mulig.

ÅTTE // Bruk Facebook-grupper

Som nyetablert eller allerede etablert blogger er kanskje det beste tipset jeg har å utnytte seg av fordelene med sosiale medier og Facebook. På Facebook finnes det titallsvis med delingsgrupper, der mange tusen bloggere er medlem i. Disse vil da få opp bloggen din, dersom du deler linken til dine nyeste blogginnlegg i disse gruppene. Dette er en kjempe god måte å få innlegg til å nå langt på og du kommer nok til å få mye av leserantallet ditt fra disse gruppene.

Her er et par som har mange medlemmer: Vi som elsker blogging, BloggNorge, Del din blogg, Norske Bloggere.

MEN VIKTIGST AV ALT...

Ikke glem at blogging er helt fritt. Du kan skrive om hva du vil, når du vil og på hvilken måte du vil. Dette er snarere en sjekkliste dersom du er klar til å ta bloggen din til nye høyder og virkelig fange publikummet ditt. Jeg kan ikke si jeg har klart det helt enda, fordi det tar tid. Men konsistent og hardt arbeid får deg frem til målene dine før eller siden. Det viktigste er å ikke gi opp når det er hardt.

Dersom dere ønsker noen flere tips om blogging, har jeg mange fler på lager! Still eventuelt spørsmål i kommentarfeltet, så tar jeg det med i neste innlegg.

Liker

Kommentarer

tonevinningland
tonevinningland,
Utrolig gode tips Celina <3 alle disse punktene følger jeg så godt som jeg kan. Det jeg sliter mest med er nr. 7 tekst, da jeg sliter mye med ordlegging og setningsinndeling. Men jeg prøver så godt jeg kan, og leser gjennom tekst mange ganger før jeg poster.
nouw.com/tonevinningland
celinastamper
celinastamper,
Det er jo så sykt mye å huske på, så man må jo bare prøve sitt beste, men jeg syntes du er flink jeg! 😃 Tusen takk <3
nouw.com/celinastamper
tonevinningland
tonevinningland,
Takk for det 😉
nouw.com/tonevinningland
Vibbeidlle,
Man kan ikkje velge å blogge hos United Influencers. Da må du i tilfelle sende en mail og spør, men du skal være ganske stor for å blogge der...
www.vibbedille.blogg.no
celinastamper
celinastamper,
Stemmer! Det var Mikz jeg mente! Det drives av United Bloggers som en søsterplattform! ☺️
nouw.com/celinastamper
Liv Hege,
Utrolig gode tips! 😃 Flere av disse man ikke tenker over når man oppretter og skriver på bloggen sin. Tusen takk for tips generelt! Ha en nydelig dag! Er fast leser, vært i lang tid, men er ikke god på dette med kommentarer, så skal prøve skjerpe meg 💛
www.lhs.blogg.no
celinastamper
celinastamper,
Tusen takk! Nei man tenker vel ikke over at det finnes spesifikke «ingredienser» til suksess ☺️ så hyggelig du leser bloggen min! Tusen takk for det❤️❤️❤️ Ha en strålende dag!
nouw.com/celinastamper
Evelina,
Vad fin du är 😃
www.evelinarou.com
celinastamper
celinastamper,
Tusen Takk❤️
nouw.com/celinastamper

Instagram @celinastamper