7 tips som gjør livet (litt) enklere

| Celinas tips & inspirasjon

Hvor ofte skjer det ikke at du sliter med å gjøre de enkleste hverdagsoppgavene som å rydde i stuen, ta oppvasken, henge opp klær eller finne klær om morgenen? I dag deler jeg 7 tips som gjør livet ditt (bare litt) enklere. Noen har jeg kommet på selv, av egne erfaringer og noen er en liten samling av kjente og kjære kjerringråd, som faktisk funker.

Ett minutts regelen. Dette er en veldig enkel regel, sånn egentlig. Jeg er bare dårlig til å følge den. Men de gangene jeg har gjort det, har det spart meg for mye bryderi senere. Regelen er slik: dersom noe tar under ett minutt å gjøre, gjør det med en gang! Dersom det ligger søppel i stuen og du vet det tar under ett minutt å kaste det, gjør det med en gang. Det er sjeldent at ett minutt fratar deg noe i det hele tatt, så sett i gang!

Rydd i klesskapet. Mye av hverdagsstresset mitt er knyttet til at det ligger kleshauger her og der. Skitne som rene. Jeg tror det har mye å gjøre med at det er tiltak å bære klærne inn i skapet mitt, når det er så fullt og lite organisert. Egentlig bør jeg vel kvitte meg med halvparten av dem, men realiteten er at jeg nettopp kvittet meg med en del. Så nå bør jeg vel egentlig sortere alt litt bedre, slik at jeg lettere orker å rydde inn.

Legg frem klær. Jeg kan ikke stresse dette nok, spesielt når man har barn. Avtal med barnet ditt kvelden i forveien, og la han eller hun velge litt selv. Da slipper man krangling og uenigheter om klærne som skal velges før skolen. Dette gjelder også dersom du må tidlig opp og ikke har tid til å prøve en haug med klesplagg. Dersom ikke alle klærne dine passer sammen med hverandre, må du kanskje ta deg tiden til å legge dem frem kvelden i forveien.

Lag større måltider. Dette tipset er det jeg er dårligst på, men når jeg først gjør det, får jeg mest utnytte av det. Å lage store retter, som for eksempel en stor salat - vil gjøre dagene dine enklere, i og med at du alltid har ferdig mat tilgjengelig. På denne måten er det også mye enklere å holde seg sunn og frisk. Her finner du en blogger som lager store måltider (mealpreps) og deler det på bloggen sin. Om du ikke lager verdens største pavlova, bare for å ha tilgjengelig da, så klart.

Sett av tiden din. Jeg har et supert tips til dere som prøver å sette av tid til å gjøre lekser, etterarbeid eller andre litt kjedelige ting som må gjøres. For skal du sette av tid til noe som ikke er så artig, bør det veies opp med noe gøy etterpå. Sett for eksempel av én time til intensivt skolearbeid, og én time til å kikke på YouTube rett etterpå. Tiden din bør jo tas vare på, enten om det er kjedelige eller morsomme oppgaver som må gjøres!

Femmer oppgaver. Dette er kanskje ikke en greie, sånn egentlig. Men dersom du er lite strukturert, bør det bli det. Jeg definerer femmer oppgaver som ting som må gjøres i leiligheten, som kan gjøres på fem minutter. Hva slags oppgaver da? Ta ut og inn av oppvaskmaskinen tar kanskje fem minutter hver, en kjapp opprydding av stuen kan ta fem minutter, samling av klesvask, tørke støv, vaske overflater og liknende. Ting som ikke er så utrolig gøy, tar som regel bare fem minutter av tiden din hver. Sett derfor av en halvtime på morgenen og en halvtime på kvelden. Da får du gjort hele TOLV forskjellige husoppgaver i løpet av en dag, og det tok deg bare en time.

Ps. Vil du gjøre femmer oppgaver litt morsommere? Sett timeren på fem minutter og konkurrer mot deg selv. 😉

Stå opp på første alarm. Denne sier seg selv ganske så greit. Ikke sett fem alarmer og håp at du rekker den første, for hva var vel da vitsen med å sette de fire før der. Ved å kun sette én alarm da du bør våkne, vet du at jeg ikke kommer flere (nei, du får ikke lov til å slumre). Legg deg heller litt tidligere, så du får den søvnen du trenger!

Klarer du å følge noen av disse fra nå av, tror du?

Liker

Kommentarer

Dagsvermer
Dagsvermer,
Mange fine tips her 😊
nouw.com/dagsvermer
celinastamper
celinastamper,
Tusen takk! Håper det hjelper litt, hehe 😊
nouw.com/celinastamper

Instagram @celinastamper